Dřevěné restaurační židle z ořechového dřeva, židle do restaurací

Dřevěná restaurační židle z ořechového dřevaRestaurační provoz to je prověrka technologického postupu při výrobě dřevěné židle. Zatěžované spoje, použité laky, čalouněné části, vše musí obstát náročný provoz. Dobrá dřevěná židle do restaurace musí být pro tyto účely již navržena samotným nábytkovým designérem a konstruktérem.

Restaurační židle s ohýbanými tvary z bukového masivu

Pro oblíbené ohýbané tvary restaurační židle se používá bukový masiv. Jedná se o jedinečný materiál vhodný pro tento náročný technologický způsob zahřívání parou s použitím ocelových forem. Získá se jím zajímavý tvar ohnutého dřeva, který fascinoval známého průkopníka této technologie, truhláře a návrháře nábytku Michaela Thoneta. Ve třicátých letech 19. století začal dělat pokusy s ohýbáním dřeva a využil této dovednosti právě při výrobě známých thonetek. Konstrukce těchto židlí se ukázaly být lehčí a odolnější než tradiční dřevěný nábytek.

 

Již pár let roste obliba dubového dřeva v interiéru, proto i dubové židle se staly vyhledávanými typy židlí pro zařízení interiéru restaurace. Zvláště dubové židle s područkami vynikají komfortním a pohodlným sezením v příjemném interiéru dobré restaurace.

Jídelní židle z ořechového dřeva

Podstatně méně je vidět u jídelní židle ořechové dřevo. Snad pro výraznější kresbu ořechového dřeva a charakteristický hnědý nazlátlý nádech se nehodí do každého interiéru, patří však k nejkrásnějším dřevinám, která se používají v nábytkářství.

 

Pro snadnější orientaci jsme vytvořili samostatnou ucelenou nabídku jídelních a restauračních židlí z buku, dubu a ořechového dřeva.